hem
 

Sök titel eller författare

          Postorder  Hjälp  Din kundvagn   

Författarbesök i stockholmsbutiken

Tid: 16 och 18 juni, olika klockslag
Plats: SF-Bokhandeln i Stockholm, Västerlånggatan 48

Träffa några av science fiction-genrens absolut främsta författare i SF-Bokhandeln!

Torsdag 16 juni kl 17.30 - signering, intervju och Q&A med Charles Stross. Under en timme med författaren ber vi Stross berätta om sitt författarskap och livet som en av science fiction-genrens mest oförutsägbara och omtumlande författare, samt ge svar på alla frågor vi har!

Lördag 18 juni kl 12.00 - signering och kort intervju med Elizabeth Bear och Ian McDonald.

Lördag 18 juni kl 13.00 - signering och kort intervju med Hannu Rajaniemi och MD Lachlan.


Om Ian McDonalds The Dervish House skrev Johan Frick:

Många sf-författare har skrivit om nanoteknologi på senare år, men oftast behandlar de den som en sorts magi som kan uträtta i princip vad som helst. McDonald är djärvare: han skildrar början på den nanoteknologiska revolutionen, i en framtid så nära att den nästan går att ta på. Om den sedan leder till den sköna nya värld som forskarna utlovar eller den mardröm som terroristerna representerar är inte lätt att veta.
        Men med allt detta är ingenting sagt om The Dervish House som läsupplevelse. Nanoteknologi och det magiska Istanbul i all ära - den verkliga magin ligger i McDonalds språk: sprudlande av energi, uppfinningsrikt och vitalt. Ingen sf-författare av idag skriver bättre. Läs utdraget här om du inte tror mig.


Om Hannu Rajaniemis Quantum Thief skrev Glenn Petersen:

Jean le Flambeur är en postmänsklig tjuv. Han har stulit allt, från mäktiga AI:s innersta tankar till sällsynta jordiska antikviteter från aristokrater på Mars vandrande städer. Tills en dag då han begick ett misstag och hans sinne hamnade i ett fängelse där han tvingas upprepa oändliga variationer på spelteoretiska gåtor, som obevekligen slutar med hans död. Om och om igen.
        Hannu Rajanemi föddes i Finland 1978, men flyttade till Edingburough i början av seklet och har doktorerat i strängteori, så den nya fysiken har han på sina fem fingrar. Att han sedan har lyckats med ett så imponerande bygge i sin debutroman som detta är bara att applådera.


Om Elizabeth Bears All the Windwracked Stars skrev Gunilla Jonsson:

Elizabeth Bear är ett ganska nytt namn inom science fiction. Hennes tidigare böcker har lanserats på flera förlag och är en spretig samling där vi möter homosexuella diplomater, månggenerationsskepp, alternativhistoriska tidslinjer och älvor och intriger i New York. Lite påminner hon i bredden (men inte stilmässigt) om den likaledes spretiga och flitiga Charles Stross.
        Kanske är det därför hon har passerat under radarn för många sf-läsare. Här finns inget sammanhållet universum och inga återkommande figurer. Vissa tematiska drag återkommer, men Bear är ingen idéförfattare som driver teser eller lägger fram färdiga idébyggen. Hon lämnar mycket åt läsaren att tolka efter eget huvud och blandar ofta sagolika teman med realism i dialog och beskrivningar.


Om Charles Stross Accelerando skrev Glenn Petersen:

En postcyberroman som verkligen ligger i framkant. Manfred Macx är en ledande kraft inom altruistisk ekonomi. Han tar mängder med patent varje dag och ger bort dem gratis. När han en dag hjälper en rysk AI att hoppa av genom att para ihop den med muterade humrar, skapar han en singularitet, som sakta börjar växa och uppgradera sig själv i en allt snabbare takt tills den börjar ombilda hela solsystemets massa till datakraft - computronium.
        Stross har skrivit en snabb hård och hissnande historia om det accelererande informationssamhället. Man känner sig nästan andfådd när man läser boken.


Om MD Lachlans Wolfsangel vet vi följande:

Ett episkt och nyskapande omdiktande av varulsmyten, mörkare och blodigare än någonsin.
        Vikingakungen Authun leder en räd mot anglosaxerna. Han beordrar alla vuxna slaktade, men barnen skonade - av en anledning som han döljer från sina män genom att låta även dem dö. Enligt en profetia har nämligen saxarna stulit ett barn från gudarna, och detta barn ska leda Authuns folk till seger och ära. Men kungen får inte bara med sig ett barn från räden, han får med sig två: ett par späda tvillingbröder. Han lämnar över dem till häxorna vid trollmuren, som ska svara för deras uppväxt. Detta är början på vad som ska bli en omfattande episk serie, där vi får följa en varulv från ursprunget hos en brutal vikingakung och framåt genom tidsåldrarna. Den våldsamma kampen mellan vargen, Oden och Loke ekas i oräkneliga blodiga konflikter genom människornas historia. "Vildsint, mörk, märklig och oförutsägbar" enligt Joe Abercrombie; "En fängslande, trollbindande bok" enligt Mike Carey

Varmt välkomna!

 Västerlånggatan 48, Stockholm
Postadress: Box 2300 103 17 Stockholm
E-mail: fragor@sfbok.se
Tel: 08/21 50 52
Göteborgsbutiken
Östra larmgatan 16, Göteborg
E-mail: goteborg@sfbok.se
Tel: 031/13 06 70
Malmöbutiken
Storgatan 41, Malmö
E-mail: malmo@sfbok.se
Tel: 040/23 05 20
Org.nr: 556389-7478
Boksidan DVD-sidan Anime-sidan Asien-DVD Manga Tecknade serier Roll- & brädspel Böcker och annat baserat på spel Prylar & konst Förboka kommande titlar Nyinkommet senaste veckan och månaden Artiklar & tips Hem