Tävla om biljetter till Charlie och chokladfabriken

Publicerad: Fredag, 20 september 2024, Skribent: Johannes
Sverigepremiär av musikalen Charlie och chokladfabriken

Roald Dahls tidlösa berättelse om den godhjärtade Charlie och den ikoniske godisuppfinnaren Willy Wonka tar plats på den svenska musikalscenen. Lördag den 21 september har föreställningen Charlie och chokladfabriken - med Ola Salo i huvudrollen - premiär på GöteborgsOperan.  
 
Roald Dahl fångade läsare i alla åldrar. Och hans berättelser lever kvar än idag. Mest känd blev (och är) han för sina barnböcker, däribland Matilda och Charlie and the Chocolate Factory. Båda dessa böcker har arbetats om till musikaler som spelas världen över. Nu har den sistnämnda efterlängtad Sverigepremiär på GöteborgsOperan. 
 
Den godhjärtade Charlie växer upp nära Wonkas mystiska och mytiska chokladfabrik. När Wonka meddelar att han gömt fem guldbiljetter i lika många chokladkakor, blir Charlie ett av de lyckliga barn som vinner ett besök innanför grindarna. Men allt är inte så sött som det verkar. De andra familjerna är rysligt bortskämda, och besöket blir en resa där de giriga straffas längs sockerängarnas vindlande stig. 
 
I GöteborgsOperans musikalversion av den klassiska boken får du som publik uppleva en magisk föreställning med påkostade scenlösningar, sanslösa kostymer, flygande hissar med mera. Och såklart massor av välskriven musik. 
 
Musikaliskt ansvarig är West End-dirigenten Michael England och för regi står musikalveteranen Mattias Carlsson. Tillsammans med bland andra scenografen Lucy Osborne har detta erfarna produktionslag utlovat en varm och välkomnande, modern värld fylld av nostalgi och (en del) otäckheter. Självklart utlovas också massor av choklad. 
 
Charlie och chokladfabriken passar både vuxna sällskap och barnfamiljer. Detta är en uppsättning du inte vill missa om du har tid och möjlighet! Föreställningen spelas på GöteborgsOperan fram till april 2025. Du hittar biljetter HÄR  
 

Chans att vinna biljetter till detta magiska äventyr
Tillsammans med GöteborgsOperan tävlar vi ut biljetter till tre vinnare (som får två biljetter var). Biljetterna gäller till föreställningen som äger rum söndag den 27 oktober klockan 15.00. För att vara med och tävla, kika vidare till på vårt instagramkonto
 
GöteborgsOperans uppsättning av Charlie och chokladfabriken presenteras i överenskommelse med Music Theatre International. Manus av David Greig och av Marc Shaiman. För sångtexterna står Scott Wittman och Marc Shaiman. Sånger från filmversionen är skrivna av Leslie Bricusse och Anthony Newley. Musikalisk bearbetning Björn Dobbelaere. Svensk översättning Erik Fägerborn. 

Foto artikellänk:  Lennart Sjöberg

 

  

 

 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev